Returns

Please note that this return policy only applies to the products sold directly by bikefair. Those are the “additional products” you can select after choosing a bicycle. Bicycles offered on BikeFair are NOT sold directly by BikeFair, and therefore THIS RETURN POLICY DOES NOT APPLY TO BICYCLES.
You can find all details regarding our 100% refund for bikes policy in our Terms. Most common questions are also answered on the FAQ page.


RETOURNEREN


We hopen dat het door u aangeschafte product goed bevalt. Bent u toch niet helemaal tevreden? Geen probleem. Het is altijd mogelijk om als consument een artikel te retourneren. Om u zo goedmogelijk door het retourproces te leiden, volgt hieronder een stappenplan. Verder hebben wij eenoverzicht gemaakt van veelgestelde vragen.

Niet tevreden met het product? Neem contact op met onze klantenservice. Dit kan telefonisch(085-0027787) of via de mail (team@bikefair.org). Wij helpen u graag met het vinden van eenpassende oplossing.

 • Zodra uw retour is aangemeld, ontvangt u per e-mail een bevestiging met een retournummer (RMAnummer).
 • Verzend uw retour. Lees ook "Hoe kan ik een product retourneren?".
 • Nadat wij uw artikel hebben ontvangen, krijgt u nogmaals een bevestiging per e-mail met daarininformatie over eventuele vervolgstappen.
 • Binnen 14 dagen wordt uw geld teruggestort of krijgt u een nieuw producttoegestuurd. 

 

Retouradres

U kunt uw product na telefonisch of e-mail contact met de klantenservice retourneren naar hetvolgende adres (porto kosten zijn voor uw eigen rekening):

BikeFair Retouren
Havenkade 6
9403AH Assen

U mag tijdens openingstijden het product ook zelf terugbrengen naar ons kantoor in Assen.

 

Kan ik een product retourneren?

Elke consument heeft recht op de afkoelperiode. Dat is een periode van 14 dagen waarin deconsument de tijd krijgt om het aangeschafte product te proberen. In deze periode mag u hetproduct bekijken en testen om te beoordelen of het product aan al uw wensen voldoet. Houd errekening mee dat de bedenktermijn van 14 dagen gaat lopen ná aflevering. 

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier isechter niet verplicht

Bent u een zakelijke klant? Dan bent u uitgesloten van het retourrecht en kunt u uwaankoop niet retourneren. 

Wilt u het product niet houden, dan dient u na herroeping het product/de producten binnen 14dagen te retourneren. Dit betekent dus dat u na aflevering 14 dagen de tijd heeft om u tebedenken. Na herroeping (mededeling dat u van de koop afziet) heeft u vervolgens nog eens 14dagen om daadwerkelijk te retourneren.

 

Hoe kan ik een product retourneren?

Het spijt ons dat het product niet aan al uw wensen voldoet. We willen u dan ook helpen om hetproduct te retourneren. U kunt het beste contact opnemen met onze klantenservice voor deaanvraag van een retournummer. 

De kosten van retour worden in rekening gebracht. Voor een indicatie kunt u kijken op de websitevan uw postvervoerder. Bij PostNL liggen deze tarieven bijvoorbeeld tussen de 4,35 euro en 23,20euro, afhankelijk van de grootte van het pakket en of u het pakket verzekerd verstuurt. Zwarezendingen boven de 30 kilo, hiervan kunnen de verzendkosten oplopen tot ruim 250 euro. Voor meervragen over zware zendingen neem contact met ons op.

U kunt een product retourneren door het product terug te brengen in ons kantoor in Assen ofdoor het product op te sturen via een postbezorger zoals PostNL. Wanneer wij een fout hebbengemaakt bij de levering, dan zijn de retourkosten uiteraard voor rekening van BikeFair.

 

Kan BikeFair het pakket/product bij mij afhalen?

Wij werken graag mee aan een zo goed mogelijke afwikkeling van een retour. In sommige gevallenis het mogelijk dat wij een retourartikel bij u thuis afhalen. Omdat dit per productverschillend is, kunnen wij vooraf niet zeggen of dat ook voor uw product geldt. Het is daaromraadzaam om contact op te nemen met onze klantenservice over de mogelijkheden.

 

Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Ieder ontvangen retour wordt door ons gecontroleerd. Wanneer wij het geretourneerde product ingoede en complete staat ontvangen, dan wordt het totale aankoopbedrag uiterlijk binnen 14 dagenna herroeping teruggestort op het rekeningnummer dat vermeld staat op het retourformulier. Houdter rekening mee dat wij mogen wachten met terugbetaling totdat we het product in goede ordehebben ontvangen of zodra u heeft aangetoond dat het product retour is gezonden, al naar gelangwelk tijdstip eerst valt. 

U kunt in overleg met onze klantenservice ook kiezen voor een vervangend product. Wij willenonze klanten namelijk zo goed mogelijk tegemoet komen. Neem contact op met onze klantenservicevoor de mogelijkheden. 


Retourkosten

De retourkosten betaald u zelf bij het verzenden deze kosten variëren tussen de 7€ en 50€afhankelijk van het gewicht van het product. Zware zendingen boven de 30 kilo kunnenretourkosten hebben van meer dan 250euro. Neem contact op voor meer informatie.


Welke producten kunnen worden geretourneerd?

Vrijwel alle producten kunt u retourneren. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Hieronder eenoverzicht van producten die niet geretourneerd kunnen worden.

 1. Sloten met losse sleutels (de sleutels zijn niet geseald in plastic). Dit is om de werking vanhet slot te beschermen, directe toegang tot de sleutel betekent dat de sleutel mogelijkgedupliceerd kan zijn.

Bij retour van producten kan de waardevermindering oplopen tot 100% welke wij aan u mogendoorberekenen. 
Bijvoorbeeld:

 1. Gemonteerde sloten
 2. Elektronische en niet-elektronische toestaken devices and waarvan de beschermfolie verwijderdis
 3. Vloeistoffen (zoals lijmen) welke zijn geopend
 4. Gebruikssporen, beschadigingen of incomplete producten. Producten met een hoogglans afwerkingmet kleine krasjes. 
  Een waardevermindering passen wij toe wanneer een product niet meer als origineel verkocht kanworden.

Bij zichtbare gebruikssporen, missende accessoires of een ontbrekende verpakking heeft u geenrecht meer op het volledige aankoopbedrag. In dit geval krijgt u van ons een deelvergoeding. Hetkan voorkomen dat de verpakking van het product niet geheel in originele staat terugkomt. Alsdit geval is komen wij met een redelijke oplossing, in veel gevallen krijgt u dan wel hetvolledige bedrag retour. Letop producten met een hoogglans afwerking hebben zeer snelgebruikssporen. 

Wanneer u een product heeft aangeschaft met een cadeaukaart en u wilt het product retourneren,dan krijgt u van ons een cadeaukaart met een gelijke waarde, te besteden op BikeFair.

Wat mag ik doen met een product voordat ik besluit om het retour te sturen?

U mag het product slechts uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelenof u het wenst te behouden. Als u een product voor meer gebruikt dan noodzakelijk, dan levertdit waarschijnlijk een waardevermindering op. Wij zullen dan deze kosten bij u in rekeningbrengen.

 

Wat mag ik doen met de verpakking van het product voordat ik besluit het retour te sturen?

Het product dient in de originele en onbeschadigde verpakking te worden teruggestuurd. Eenconsequentie van een beschadigde verpakking is een mogelijke waardevermindering van het product.Wij geven u daarom graag enkele tips:

- Ga voorzichtig om met de verpakking. Snijd de verpakking zodanig open dat de doos nietwordt beschadigd.

- Plak de verpakking niet dicht met tape dat beschadigingen op de verpakking kan veroorzaken.

- Schrijf het retouradres op een papier en plak dit op de doos. Schrijf het retouradres dus nietrechtstreeks op de verpakking. 

 

Moet ik een reden opgeven als ik een product terugstuur?

Nee, u bent niet verplicht om een reden op te geven wanneer u een product retour stuurt naar eenwebwinkel, als u de aankoop wilt ontbinden. Wij mogen u echter wel naar de reden vragen. Dit isuiteraard anders wanneer u het product terugstuurt omdat u aanspraak maakt op de garantie. Udient dan wel te vermelden wat er mis is met het product.

 

Zakelijke aankopen

Bent u een zakelijke klant? Dan bent u uitgesloten van het retourrecht en kunt u uw aankoopniet retourneren. 

Doet u een zakelijke aankoop (dit gebeurt automatisch als u uw KVK en/of Bedrijfsnaam invult),dan vervalt het consumentenrecht betreft het retourneren binnen de zichttermijn van 14 dagen.Zakelijke klanten kunnen geen gebruikmaken van de zogenaamde “afkoelperiode”.

Voor zakelijke klanten gelden daarnaast onderzoekskosten t.w.v. 25 EURO per product als hetapparaat niet defect is en toch voor reparatie retour is gezonden.