Een oude fiets heeft vaak nog kans op een tweede leven. Verdien er wat aan, help iemand, geef hem weg of gooi hem weg.
Een oude fiets heeft vaak nog kans op een tweede leven: fiets kunt verdienen, er iemand mee kunt helpen of geef de fiets weg voor onderdelen. Is-ie echt niet meer te redden? Zet hem dan niet zomaar bij het afval.
Afhankelijk van de staat kun je jouw fiets verkopen, weggeven of weggooien. Een fiets met lichte gebruikerssporen is prima te verkopen.
Er is op dit moment wereldwijd een materiaal tekort en daarom zijn losse onderdelen ook gewild. Dure fietsen in goede staat zijn voor fietswinkels interessant. Oudere fietsen kun je bij tweedehands fietswinkels kwijt. Hou er rekening mee dat je van de winkels nooit waar voor je geld krijgt - tenzij het unieke modellen zijn, kun je ze beter zelf online verkopen.
Wij BikeFair, adviseren BikeFair ;-) zet hem te koop op onze fiets marktplaats. Van lichte gebruikerssporen tot losse onderdelen, er staat van alles te koop.
Is de fiets oud en op het randje van onbruikbaar? Zet hem niet bij het vuil, maar breng hem naar de kringloop - fietsen worden hier vaak in elke staat aangenomen, gerepareerd en doorverkocht. Zo steun je een sociaal doel en gun je de fiets een duurzaam tweede bestaan.
Er zijn goede doelen zoals onze partner Give a bike, die fietsen accepteren, opknappen en doneren aan hulpbehoevenden. Je kunt er je fiets doneren of voor €25 een volledige fiets sponsoren. Dit kan voor projecten in het binnen- en buitenland.
→ Doneer een fiets via Give a Bike
Nee. Als er bruikbare onderdelen op zitten, kun je hem altijd nog weggeven aan de kringloop of lokale tweedehands fietsenwinkel voor onderdelen. Is de fiets echt niet meer te redden, breng hem dan naar de vuilstort - afdeling oud ijzer.
Je kunt je fiets(en) zelf verkopen via onze fiets markplaats of plekken als Ebay en Facebook. Lokale tweedehands fietsenwinkels nemen ook fietsen in, hoewel zij voorkeur geven aan dure modellen en jouw eigen marge erg klein is.
Wil je zelf fietsen verkopen? Via BikeFair kan dit met elke hoeveelheid, als individuele verkoper of als fietswinkel.
Als je grote aantallen onbruikbare fietsen hebt, kun je overwegen ze als oud ijzer te verkopen bij schroothandels.
Als het gaat om nieuwe fietsen, zijn fietswinkels een van de weinige opties. Of je kunt ze zelf te koop zetten. Via BikeFair, krijg je (naast onze 25.000 bezoekers per maand) een directe koppeling om te verkopen via Facebook, Instagram, Google en Marktplaats.
Tweedehands zijn er geen instanties of winkels in Nederland die grote hoeveelheden aannemen. Ons eigen netwerk van verkopers is wel regelmatig op zoek naar grote hoeveelheden fietsen. Wil je in contact komen?
Bij goede doelen - wij gaven eerder voorbeeld Give a Bike - kun je jouw fiets doneren. Is de fiets niet door te verkopen, breng hem dan naar een kringloopwinkel. Is de fiets volledig onbruikbaar, zet hem dan bij het oud ijzer op de lokale vuilstort.
Oude roestige wielen
Ben je klaar om je oude fiets weg te doen? Dan is het ook tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe. Bekijk deze hoogwaardige tweedehands racefietsen waar velen jaloers op zullen zijn!
U kunt deze bij de gemeente inleveren of bij fietsenwinkels. Doet de accu het nog? Deze kun je hergebruiken voor andere fietsen of verkopen voor een klein bedrag. Als hij het niet meer doet, kun je een nieuwe accu aanschaffen, de kosten hiervan bedragen vaak slechts 25% van een nieuwe elektrische fiets.
Laat een elektrische fiets in elk geval niet zomaar buiten achter, zoals in een fietsenstalling. Zet hem ook niet bij het afval - beide opties zijn extreem slecht voor het milieu. Breng de fiets in het slechtste geval naar de gemeente.
Op BikeFair kun je elke fiets verkopen, van nieuwe modellen tot fietsen met lichte gebruikerssporen (of losse onderdelen). Bekijk de fiets marktplaats hier of lees een van onze vele andere blogs over fietsen, kopen en verkopen:
Tweedehands racesen kopen en verkopen: 9 tips
Verkoop jouw fiets een uitgebreide handleiding
Belangrijke factoren bij het kopen van een fiets